FR | HU
[Zene]

Frankofón dalverseny

MÁRCIUS 4. PÉNTEK

Budapesti Francia Intézet – 14.00-17.00

Az egész országból válogatott, legjobb fiatal magyar tehetségek vesznek részt az éves frankofón dalversenyen. A Francia Intézet idén is örömmel szervezi meg ezt a sikeres eseményt, mely során a fiatal (...)

Aktualitás : A dalverseny döntőseinek válogatása

[Irodalom]

„Dix mots en toute latitude” című verseny díjainak átadása

MÁRCIUS 5. SZOMBAT

Budapesti Francia Intézet – 14.00-17.00

A Latitudes Könyvesbolt, a Budapesti Francia Intézettel együttműködve olyan fiataloknak szervez versenyt, akik 25 év alattiak és Magyarországon tanulnak franciául(...)

[Irodalom]

Gwenaëlle Aubry és Tóth Krisztina felolvasóestje és előadása

MÁRCIUS 5. SZOMBAT

Petőfi Múzeum – 17.00-19.00

Gwenaëlle Aubry, filozófus és regényíró, első alkalommal mutatja be műveit Magyarországon. Tóth Krisztina költő, novellaíró és francia kortárs költészeti műveket fordít. Fedezd fel a két írónő irodalmi világát a Petőfi Múzeumban megrendezésre kerülő felolvasóest és előadás során.

[Színház]

„Les VIIèmes Frankolorés”, a Frankofón Színház Fesztiválja Közép-Európában

MÁRCIUS 6-TÓL 27-IG

Budapesti Francia Intézet

2011 márciusában kerül megrendezésre a hetedik „Frankolorés”, a Théâtre du jour által alapított Frankofón Színház Fesztiválja Közép-Európában című eseménysorozat keretein belül. Idén a fesztivált az afrikai frankofón írók tiszteletére rendezik. A „Hetedik Frankolorés” műsorán a Théâtre de Funambule két előadása is szerepel: Corneille: L’Illusion comique és Robert Pinget: L’Hypothèse.


http://letheatredujour.com/


[Irodalom]

Evelyne Trouillot szerző előadása a budapesti gimnáziumokban és egyetemeken


Március 7-től 10-ig


Évelyne Trouillot Haïtin született, jelenleg ott él és dolgozik egyetemi tanárként. Az írás az évek múlásával egyre fontosabb helyet foglal el az életében.

http://letheatredujour.com/

1 | 2 | 3 | 4
ELŐZŐ OLDAL
KÖVETKEZŐ OLDAL


Kapcsolat          Archivum          Partnerek

Kérjük, lépjenek kapcsolatba az Alliance francaise-ekkel, ha további információkra lenne szükségük a vidéki programokat illetően.
Les programmes de province sont présentés à titre indicatif et ont été sujets à modification. Pour précision ou confirmation, merci de contacter les Alliances françaises. AF Debrecen: e-mail; AF Miskolc: e-mail; AF Pécs: e-mail; AF Szeged: e-mail; AF Györ: e-mail