FR | HU
A FRANKOFONIA FESZTIVAL

PROGRAMJA

[Verseny]

A «Dix mots en toute latitude» verseny díjátadója

MÁRCIUS 24 SZOMBAT - 14.00-17.00

Francia Intézetben - 1011 Budapest, Fő utca 17.

A Latitudes Könyvesbolt, a Budapesti Francia Intézettel együttműködve olyan fiataloknak szervez versenyt, akik 25 év alattiak és Magyarországon tanulnak franciául.

Latitudes könyvesbolt

Dis-moi dix motsKépek
[Zene]

Africa LIVE

Március 27 kedd - 19.00

Francia Intézetben - 1011 Budapest, Fő utca 17.

Mick Csacky, 2005, 104 p., francia-szenegáli koprodukció, felvett előadás

A 2005. március 12-13. között, Youssou N’Dour által, Dakarban megrendezett és felvett koncert célja az volt, hogy ráirányítsa a világ figyelmét a malária elleni küzdelemre Afrikában. A fesztiválon egy sor neves művész lépett fel : Tinariwen, Rokia Traoré, Corneille, Salif Keita, Tiken Jah Fakoly, Angélique Kidjo, Baaba Maal, Seun Anikulapo Kuti és természetesen maga Youssou N’Dour.

[Irodalom]

Felolvasóest - Guy Régis Jr.

Március 29 csütörtök 19.00

Francia Intézetben - 1011 Budapest, Fő utca 17.

« A VIII. Frankolorés »

 • « Incessants-Ida »
 • Sorozatos kis mészárlások zavarják meg a város békéjét.

  „Levettem az S-t a „SIDA”-ból, így női keresztnevet kaptam: Ida." Így Ida lett az ürügy, hogy leírhassam a gyűlöletet és a kiábrándultságot, amit érzek ezzel a szigettel, ezzel a kiábrándult országgal kapcsolatban, amely valaha igéző szépségű volt.

  Monológok Guy Régis Jr.-tól, illetve az ő tolmácsolásában

 • Guy Régis Junior (Haïti).
 • Guy Regis Jr., 2011-ben az Avignon Fesztivál meghívottja, a karibi színház jelentős képviselője. A NOUS vezetőjeként Haitin a kortárs színház első megmozdulásainak kezdeményezője. Ezen felül író, Maeterlinck, Camus, Koltès és Proust műveinek fordítója. Több írói díj és kitüntetés birtokosa, aki a világ városait járva (Washington, Liège, Kinshasa, Jérémie, Niteroi, Arras, Rio de Janeiro, Kourou, etc.) élettel tölti meg a próbatermeket, írói és színházi tapasztalatait megosztva. Guy Regis Jr egyúttal a Monsieur Le P. (2011), a Black Out (2002) és a Pays sauve qui peut (2002) rövidfilmek rendezője. Le Trophée des capitaux (regény), 2011, Ed Vents d’Ailleurs, De toute la terre le grand effarement (színház), 2011, Ed. Les Solitaires Intempestifs. portugálra fordítva (Brazill). 211-es Avignon Fesztivál .
  Moi, fardeau inhérent suivi de Incessants (színház), 2011, Ed. Les Solitaires Intempestifs. olaszra fordított szöveg. Le Père (színház), 2009, Ed. Les Solitaires Intempestifs ET-díj Beaumarchais du meilleur texte francophone 2009. angolra fordítva (USA).

  Találkozó március 29-én, csütörtökön 11.30-tól 13.00-ig az Egyetemközi Francia Központban (CIEF)
  [Színház]

  A Budapesti Francia Iskola és Gimnázium VI. Frankofón Színházi Fesztiválja

  2012. március 30-31.

  Francia Iskola és Gimnázium - Máriaremetei út 193-199 - 1029 Budapest

  7 ország – 17 társulat – 11 iskola – 232 diák

  Program megtekintése

  [Rádió]

  « Des Papous dans la tête »

  MÁRCIUS 30 PÉNTEK – 19.00-21.00

  Francia Intézetben - 1011 Budapest, Fő utca 17.

  « Des Papous dans la tête » című műsort 1984-ben Bertrand Jérôme hozta létre a France Culture rádióban, amely vasárnmaponként 12.45 – től 13.58-ig sugározta. Egy rádiójátékról van szó, amely egyszerre irodalmi, költői és nagyon pimasz.
  „A vidámság nélküli kultúra csupán a lélek rombolása.” Ez a mottó kötelező érvényű a France Culture Papous dans la Tête nevű csoportjára. Egy vidám és fesztelen műsor, Vidám és játékos műsor, mely olyan személyiségeket fog össze, akiknek nem hivatása a "szórakoztatás". Írók, festők, filmrendezők, humoristák, vagy akár énekesek, akiknek közös jellemzője, hogy távol tartják magukat a "szellem komolyságától". Nem félnek a gúnytól, mernek könnyedek lenni, játszanak a kultúrával. "Des Papous dans la Tête", irodalmi szórakozás Françoise Treussard ajánlásával, valamint a következő résztvevőkkel: Eva Almassy, Patrick Besnier, Patrice Caumon, Patrice Delbourg, Lucas Fournier et Violaine Schwartz.
  A magyarországi Frankofónia Ünnepeken 2008 óta töretlen sikerrel szereplő Papous vidám csapata visszatér egy kötetlen, huncut kis estére.

  Des papous dans la tête

  Bővebb információ  Photos
  [Műhely]

  Irodalmi műhely a Papous tagjaival

  MÁRCIUS 31 SZOMBAT - 9.30-12.30

  Francia Intézetben - 1011 Budapest, Fő utca 17.

  Regisztráció (csak francia nyelven)  Képek
  1 | 2 | 3 | 4
  KÖVETKEZŐ OLDAL


  Kapcsolat          Archivum          Partnerek

  Kérjük, lépjenek kapcsolatba az Alliance francaise-ekkel, ha további információkra lenne szükségük a vidéki programokat illetően.
  Les programmes de province sont présentés à titre indicatif et ont été sujets à modification. Pour précision ou confirmation, merci de contacter les Alliances françaises. AF Debrecen: e-mail; AF Miskolc: e-mail; AF Pécs: e-mail; AF Szeged: e-mail; AF Györ: e-mail