JEGYARAK


Egy előadás : 1 000 HUF

5 előadás : 4 000 HUF

10 előadás : 7 000 HUF

Meglepetés film : 800 HUF

___________________________CIM

Uránia
VIII. Rákóczi út 21.

Tel: 318 8955

Jegyfoglalás : http://www.urania-nf.hu/

FR | HU
A FRANKOFON FILMNAPOK PROGRAMJA

[Bayiri, a haza]

Február 27. hétfő 20.00

Uránia Nemzeti Filmszínház, Fábri Terem

R.: Saint Pierre Yaméogo, burkina fasoi filmdráma, 90 p., 2011

Sz.: Abdoulaye Komboudri, Bil Aka Kora, Delphine Ouattara

Az elefántcsontparti etnikai konfliktusok közepébe csöppenünk, amelyek 2002 szeptemberében fegyveres felkelésbe torkollanak. A Burkina Fasóból érkezett bevándorlók fellázadnak a kormány erői ellen, a volt elnök államcsínyt követ el, mire Laurent Gbagbo parancsot ad a burkinai telepek felégetésére. Innen indul a történet, mellyel a burkinai rendező emléket állít az áldozatoknak egy olyan aktuálpolitikai időszakban, amikor Elefántcsontpart a népek békés egymás mellett élését tűzte ki célul.

Eredeti nyelven, francia felirattal, magyar hangalámondással.

[A kisszoba]

Február 27. hétfő 20.30

Uránia Nemzeti Filmszínház, Díszterem

R.: Stéphanie Chuat és Véronique Reymond, svájci vígjáték-dráma, 87 p., 2011

Sz.: Michel Bouquet, Florence Loiret-Caille

Edmond, a makacs öregúr kezd az USA-ba készülődő fia terhére lenni. Mégsem hajlandó idősek otthonába vonulni. A gondozására kirendelt ápolónőt is elutasítja, aki viszont próbál közeledni felé. Nem véletlenül, hiszen Edmond gyakran gyerekes viselkedése anyai érzéseket kelt a fiatal Rose-ban, aki halva született fiút hozott a világra. A film a gyászoló anya és a fiát ugyancsak nélkülöző apa különleges találkozásának keserédes történetét mutatja be.

Francia nyelven, angol és magyar felirattal.

[Avé]

Idén először bolgár film a Frankofón Filmnapokon!

Február 28. kedd 18.00

Uránia Nemzeti Filmszínház, Díszterem

R.:Konstantin Bojanov, bolgár road movie, 87 p., 2011

Sz.: Angela Nedialkova, Ovanes Torosian

A lírai road-movie-ban Kamen, egy tizenéves bolgár srác elhatározza, hogy elstoppol Szófiából Ruszéba. Út közben összeakad egy zűrös lánnyal, Avéval, aki mindössze 17 éves, de máris szökésben van. Együtt utaznak tovább, és a lány minden egyes fuvar alkalmából újabb hazugságot eszel ki nem létező közös múltjukról. A hazugságok szövevényéből kisejlik a jelen, az eltitkolt fájdalmak és érzések.

A 2011-es Szarajevói Filmfesztivál különdíjasa.

Bolgár nyelven, magyar felirattal.

[A legszebb dolog]

A rendező, Rémi Bezançon jelenlétében !

Február 28. kedd 18.30

Uránia Nemzeti Filmszínház, Fábri Terem

R.: Rémi Bezançon, francia vígjáték-dráma, 110 p., 2011

Sz.: Louise Bourgoin, Pio Marmai

Egy kisbaba születése a legszebb dolog a világon. Csakhogy Barbarának erről elfelejtettek szólni. A felkészületlen szerelmesek idilli kapcsolatába nehézbombázóként érkezik a gyermekáldás. A felhőtlen boldogság, a közös nyaralás mámorát azonban beárnyékolja a reggeli rosszullétek sora és a szülés véres valósága. A hormonok viharától tépázott párkapcsolat lassanként a biztos széthulláshoz vezet. Vágatlan történet az anyaságról – miután a rózsaszín köd szertefoszlott.

Premier előtti vetítés!
Március 8-tól a magyar mozikban. Forgalmazza az Odeon.

Francia nyelven, magyar felirattal.

[Kapás van! ]

Február 28. kedd 20.30

Uránia Nemzeti Filmszínház, Fábri Terem

R.: Pascal Rabaté, francia vígjáték, 94 p., 2010

Sz.: Daniel Prévost, Philippe Nahon

Az özvegy Emile a kisnyugdíjasok békés életét éli. Csak semmi kapkodás, az élet komótosan csordogál, akár a Loire, ahová hősünk rendszeresen lejár horgászni egy másik nyugdíjas, Edmond társaságában. Ám egy nap Edmond elkottyantja, hogy ő nem elégszik meg a pecázás ártatlan örömeivel és felfedi titkos szerelmi kalandjait. Váratlan halála után a magára maradt Emile elhatározza, hogy újra beleveti magát az élet sűrűjébe… Szex, drog és rock n’roll – 70 felett!

Francia nyelven, magyar felirattal.

1 | 2 | 3 | 4 | 5
ELŐZŐ OLDAL
KÖVETKEZŐ OLDAL


Kapcsolat          Archivum          Partnerek

Kérjük, lépjenek kapcsolatba az Alliance francaise-ekkel, ha további információkra lenne szükségük a vidéki programokat illetően.
Les programmes de province sont présentés à titre indicatif et ont été sujets à modification. Pour précision ou confirmation, merci de contacter les Alliances françaises. AF Debrecen: e-mail; AF Miskolc: e-mail; AF Pécs: e-mail; AF Szeged: e-mail; AF Györ: e-mail