JEGYARAK


Egy előadás : 1 000 HUF

5 előadás : 4 000 HUF

10 előadás : 7 000 HUF

Meglepetés film : 800 HUF

___________________________CIM

Uránia
VIII. Rákóczi út 21.

Tel: 318 8955

Jegyfoglalás : http://www.urania-nf.hu/

FR | HU
A FRANKOFON FILMNAPOK PROGRAMJA

[My Land]

Február 29. szerda 18.30

Uránia Nemzeti Filmszínház, Díszterem

R.: Nabil Ayouch, marokkói dokumentumfilm, 82 p., 2011

Idős palesztin menekültek emlékeznek vissza azokra a szörnyű időkre, amikor 1948-ban elhagyták hazájukat, ahová sosem tértek vissza. A film készítői levetítik az összegyűjtött történeteket huszonéves izraeli fiataloknak, akik ma az egykori palesztin telepeken élnek. A megrázó emlékek együttérzést váltanak ki a hallgatóságból, és éppen ez adja a film varázsát: a marokkói rendező közelebb tudta hozni a két ellenséges oldalt azáltal, hogy ítélkezés nélkül szólaltatja meg a két félt.

Arab és héber nyelven, francia felirattal, magyar hangalámondással.

[A kisszoba]

Február 29. szerda 20.00

Uránia Nemzeti Filmszínház, Fábri Terem

R.: Stéphanie Chuat és Véronique Reymond, svájci vígjáték-dráma, 87 p., 2011

Sz.: Michel Bouquet, Florence Loiret-Caille

Edmond, a makacs öregúr kezd az USA-ba készülődő fia terhére lenni. Mégsem hajlandó idősek otthonába vonulni. A gondozására kirendelt ápolónőt is elutasítja, aki viszont próbál közeledni felé. Nem véletlenül, hiszen Edmond gyakran gyerekes viselkedése anyai érzéseket kelt a fiatal Rose-ban, aki halva született fiút hozott a világra. A film a gyászoló anya és a fiát ugyancsak nélkülöző apa különleges találkozásának keserédes történetét mutatja be.

Francia nyelven, angol és magyar felirattal.

[Bordélyház]

Február 29. szerda 20.30

Uránia Nemzeti, Filmszínház Díszterem

R.: Bertrand Bonello, francia filmdráma, 122 p., 2011

Sz.: Hafsia Herzi, Céline Sallette, Jasmine Trinca

18 éven aluliak számára nem ajánlott.

Bódító illatok, hervadó virágok, a romlás esztétikája.
Bordély Párizsban, a XX. század hajnalán. Az egyik prostituált arcát szörnyű sebhely torzítja tragikus mosolyba. A nevető nő körül kibontakozik a többi lány története is, melyet könyörtelen rivalizálás, titkos félelmek, tűnékeny örömök és mély fájdalom tarkítanak. A film festői képei elvezetnek bennünket a szomorú, feslett szépségek és az illékony gyönyörök hermetikusan zárt világába.

2011-es Cannes-i Fesztivál versenyfilmje.

Premier előtti vetítés!
Március 27-től a magyar mozikban. Forgalmazza a Cirko Film.

Francia nyelven, magyar felirattal.

[A tündér]

Március 1. csütörtök 18.00

Uránia Nemzeti Filmszínház, Fábri Terem

R.: Dominique Abel és Fiona Gordon, belga vígjáték, 93 p., 2011

Sz.: Dominique Abel, Fiona Gordon

Dom éjszakás egy Le Havre-i hotelben. Egy este egy fura, mezítlábas nő állít be bőrönd nélkül. Fionának hívják és tündér. Dom három kívánságából kettőt teljesít is, aztán eltűnik. Dom viszont reménytelenül beleszeret, meg akarja találi őt.
A tavalyi Frankofón Filmnapok keretében nagy sikerrel bemutatott Iceberg (2005) és Rumba (2007) c. filmek után a belga páros újabb őrült bohózatot mutat be Magyarországon.

2011-es Cannes-i Fesztivál Rendezők Kéthetének nyitófilmje.

A film forgalmazója, a Film Europe regionális kábeles és műholdas TV-csatorna szolgáltató, amely Európa-szerte minden műfajban sugároz filmeket a fiatal rendezőktől a legnagyobb legendákig.

Francia nyelven, magyar és angol felirattal.

[Crulic – Út a túlvilágba]

Március 1. csütörtök 18.30

Uránia Nemzeti Filmszínház, Díszterem

R.: Anca Damian, román animációs film egy bírói melléfogásról, 72 p., 2011

Az ártatlanul elítélt Claudiu Crulic 2008-ban bekövetkezett halála ihlette a filmet. A nemrégiben történt valós esetet maga a főszereplő meséli el a túlvilágról : miután a 33 éves román bevándorlót Lengyelországban lopással vádolják meg, éhségsztrájkba kezd a krakkói börtönben, hogy ezzel is felhívja magára a figyelmet és bizonyítsa ártatlanságát. Hiába, a felmentő ítélet néhány órával a halála után születik meg.

Román nyelven, magyar felirattal.

1 | 2 | 3 | 4 | 5
ELŐZŐ OLDAL
KÖVETKEZŐ OLDAL


Kapcsolat          Archivum          Partnerek

Kérjük, lépjenek kapcsolatba az Alliance francaise-ekkel, ha további információkra lenne szükségük a vidéki programokat illetően.
Les programmes de province sont présentés à titre indicatif et ont été sujets à modification. Pour précision ou confirmation, merci de contacter les Alliances françaises. AF Debrecen: e-mail; AF Miskolc: e-mail; AF Pécs: e-mail; AF Szeged: e-mail; AF Györ: e-mail