FR | HU
A FRANKOFON FILMNAPOK PROGRAMJA

[Polisse]

Március 15, 18 óra

Apolló Mozi, Kisterem

R.: Maïwenn, francia rendőrdráma, 124 p., 2011

Sz.: Karin Viard, Joey Starr, Marina Foïs

18 éven aluliak számára nem ajánlott.

A párizsi rendőrség tagjainak a legkegyetlenebb bűnügyekkel kell szembesülniük. A munkát csak elhivatottsággal lehet csinálni, de érezni kell a határokat: sokuk a magánéletében sem tud szabadulni az utcán látottaktól. A bevetéseken és kihallgatásokon kegyelmet nem ismerő szakemberek profizmusát kedélyes ebédszünetek és fergeteges bulik oldják. Dinamikus meseszövés, éles helyzetek humorral párnázva.

2011-es Cannes-i Fesztivál Zsűri díja.

Premier előtti vetítés!
Március 29-től a magyar mozikban. Forgalmazza a Mozinet.

Francia nyelven, magyar felirattal.

[Illegális]

Március 15, 20 óra

Apolló Mozi, Art terem

R.: Olivier Masset-Depasse, belga filmdráma, 95 p., 2010

Sz.: Anne Coesens, Esse Lawson

Tania és a kisfia orosz bevándorlók, nyolc éve élnek titokban Belgiumban. Az asszony retteg a rendőröktől és állandóan résen van, de egy rutinellenőrzés során letartóztatják. Középpontban anya és fia kálváriája a hatóságok és a maffia árnyékában. Hiperrealista, felkavaróan aktuális, 21. századi történet illegális bevándorlókról, Kelet és Nyugat között.

2010-es Cannes-i Fesztivál Rendezők Kéthetének SACD-díjas filmje

Orosz és francia nyelven, magyar felirattal.

[A legszebb dolog]

Március 16, 18 óra

Apolló Mozi, Kisterem

R.: Rémi Bezançon, francia vígjáték-dráma, 110 p., 2011

Sz.: Louise Bourgoin, Pio Marmai

Egy kisbaba születése a legszebb dolog a világon. Csakhogy Barbarának erről elfelejtettek szólni. A felkészületlen szerelmesek idilli kapcsolatába nehézbombázóként érkezik a gyermekáldás. A felhőtlen boldogság, a közös nyaralás mámorát azonban beárnyékolja a reggeli rosszullétek sora és a szülés véres valósága. A hormonok viharától tépázott párkapcsolat lassanként a biztos széthulláshoz vezet. Vágatlan történet az anyaságról – miután a rózsaszín köd szertefoszlott.

Premier előtti vetítés!
Március 8-tól a magyar mozikban. Forgalmazza az Odeon.

Francia nyelven, magyar felirattal.

[Kapás van! ]

Március 16, 20 óra

Apolló Mozi, Art terem

R.: Pascal Rabaté, francia vígjáték, 94 p., 2010

Sz.: Daniel Prévost, Philippe Nahon

Az özvegy Emile a kisnyugdíjasok békés életét éli. Csak semmi kapkodás, az élet komótosan csordogál, akár a Loire, ahová hősünk rendszeresen lejár horgászni egy másik nyugdíjas, Edmond társaságában. Ám egy nap Edmond elkottyantja, hogy ő nem elégszik meg a pecázás ártatlan örömeivel és felfedi titkos szerelmi kalandjait. Váratlan halála után a magára maradt Emile elhatározza, hogy újra beleveti magát az élet sűrűjébe… Szex, drog és rock n’roll – 70 felett!

Francia nyelven, magyar felirattal.

[Bordélyház]

Március 17, 18 óra

Apolló Mozi, Kisterem

R.: Bertrand Bonello, francia filmdráma, 122 p., 2011

Sz.: Hafsia Herzi, Céline Sallette, Jasmine Trinca

18 éven aluliak számára nem ajánlott.

Bódító illatok, hervadó virágok, a romlás esztétikája.
Bordély Párizsban, a XX. század hajnalán. Az egyik prostituált arcát szörnyű sebhely torzítja tragikus mosolyba. A nevető nő körül kibontakozik a többi lány története is, melyet könyörtelen rivalizálás, titkos félelmek, tűnékeny örömök és mély fájdalom tarkítanak. A film festői képei elvezetnek bennünket a szomorú, feslett szépségek és az illékony gyönyörök hermetikusan zárt világába.

2011-es Cannes-i Fesztivál versenyfilmje.

Premier előtti vetítés!
Március 27-től a magyar mozikban. Forgalmazza a Cirko Film.

Francia nyelven, magyar felirattal.

[És most merre ?]

Március 17, 20 óra

Apolló Mozi, Art terem

R.: Nadine Labaki, libanoni vígjáték-dráma, 110 p., 2011

Sz.: Nadine Labaki és Claude Msawbaa

A háború tépte országban van egy elszigetelt, poros falucska, ahol a vallási megosztottság ellenére béke honol. De a viszály nem várat magára. A tévén keresztül ide is eljutnak a külvilág konfliktusai. A « nagyok » ellenségeskedése megmérgezi a mindennapokat. Két vallás, egy szétzilált közösség és egy maroknyi nő, akik eltökélték, hogy bármi áron, de gátat szabnak a fortyogó indulatoknak és megvédik a családjukat és az otthonukat az esztelen gyűlölködéstől. Keresztény és muzulmán anyák, feleségek együttes erővel, barátsággal, összefogással és hallatlanul ötletes találékonysággal igyekeznek elterelni férjeik és fiaik figyelmét az erőszakról és a hiábavaló mészárlásról. Halál, hit és humor, lebilincselő történet az arab tavasz margójára.

2011-es Cannes-i Fesztivál Un Certain Regard jelölés
2011-es Torontói és Namuri Fesztivál közönségdíjasa

Arab nyelven, francia és magyar felirattal.

1 | 2
ELŐZŐ OLDAL
KÖVETKEZŐ OLDAL


Kapcsolat          Archivum          Partnerek

Kérjük, lépjenek kapcsolatba az Alliance francaise-ekkel, ha további információkra lenne szükségük a vidéki programokat illetően.
Les programmes de province sont présentés à titre indicatif et ont été sujets à modification. Pour précision ou confirmation, merci de contacter les Alliances françaises. AF Debrecen: e-mail; AF Miskolc: e-mail; AF Pécs: e-mail; AF Szeged: e-mail; AF Györ: e-mail