FR | HU
JAUNE TOUJOURS

[Koncert]

« Jaune toujours »

MÁRCIUS 23 PÉNTEK - 20.00

Akvárium - Erzsébet tér 14., Budapest, 1051

Piet Maris: harmonika és ének – a Jaune Toujours alapítója, egy súlyos, de kezelhető hepatitisz fertőzés után adta a csapat nevét. Jóval előtte ő volt a "Rakusatar!" szervezője is, ahol roma énekeseket kísért (Roms de Slovaquie). Jelenleg a Mec Yek nevű formációja játszik roma zenét. A Jaune Toujours-ban, Piet a szerzője a szövegeknek és a zene nagy részének. Nemrégiben, Piet Laila Ameziannal az Arabanda nevű csapat létrehozásán dolgozott, ahol az arab-andalúz hangzás adná a repertoár nagy részét, személyes és kortárs stílusban. Végül, de nem utolsó sorban Piet a vezetője a La Nouvelle Harmonie, brüsszeli harmonika együttesnek is.

Théophane Raballand: dob és ütőhangszerek – rendszeresen kísér kortárs tánctanfolyamokat (a brüsszeli PARTS tánciskolában) és rajong a fotográfiáért. Az ő felvételei díszítik a Barricade című CD tokját, csak úgy, mint a Camping del Mundot és a BRUSKot is. Théophane az Arabanda nevű formációban is játszik.

Mathieu Verkaeren: basszus – sokszor fellép brüsszeli jazz-körökben, de rokon együtteseknél is megfordul, mint például a Django Reinhardt inspirálta Christophe Astolfi kvartett. Mathieu játszik az Arabanda és a Mec Yek formációkban is.

Mattias Laga: szoprán szaxofon, klarinét és basszus klarinéton jazzt, népzenét és világzenét is játszik, olyan együttesekben, mint például az Oblomow és a Banda Azufaifo. Mattias a Mec Yekben és az Arabanda-ban is játszik.

Bart Maris: trombita, szárnykürt és tuba - avantgárd és jazz körökben elismert trombitás. Többek között játszik a Flat Earth Society, Moker, Briskey együttesekben és időnként fellép Zita Swoon és a dEUS oldalán is. Bart 2000-ben megnyerte a legjobb belga zenésznek járó „zamu-award”-ot, és idén már harmadik alkalommal jelölték a díjra. Bart szintén játszik az Arabanda formációban.

Yves Fernandez-Solino: trombita és szárnykürt – hatalmas átéléssel játszik. A Ultrasonic, a Hooverphonic és az El Tattoo del Tigre együtteseknél is fellép.

Sam Versweyveld: trombita, szárnykürt, kornett és harsona- jazz és dance körökben igen keresett művész. Tagja a live de Busceminek, és több jazz-formációnak is, mint például a Chris Joris Project és a Chris Mentens kvintett. A Jaune Toujours kezdetén elektronikus basszust játszott.

VISSZA

         Plan d'acces


Agrandir le plan