FR | HU
A FRANKOFONIA FESZTIVAL

PROGRAMJA

[Filmek]

A Frankofon Filmnapok

Március 21-25.

Apolló Mozi, Perczel Mór u. 22.

Program megtekintése

[Koncert]

Karpatt

március 17., szombat 21.00

Ti-ti-tá, Lyceum u. 4.

A francia „neo-chanson” egyik legfőbb képviselőjeként jegyzett Karpatt 2011-ben jelentette meg ötödik albumát, "Sur le quai" címmel. A trió energikus dalaival visszatért gyökereihez, akusztikus hangot ütöttek meg roppant energikus szövegekkel. Az utóbbiak abszolút a Karpattra jellemzők: semmitmondó történetek, amiket többféle módon értelmezhetünk, a sugárzó életöröm, viták, gyerekkori emlékek vagy elvesztett barátságok…

myspace.com/karpatt

Belépőjegy:500 Ft

[Verseny]

Aranytoll 2012 – fogalmazási verseny franciául tanuló diákok részére

március 19., hétfő, 14.00

Leőwey Klára Gimnázium, Szent István tér 8-10.

Ez a hagyományos rendezvényünk a Francia Szenátus és a Francia Nyelv Védelméért Egyesület által létrehozott nemzetközi francia nyelvi verseny pécsi fordulója. Szeretettel várjuk azokat a középiskolásokat, akik nem ijednek meg egy teszt és egy pár soros fogalmazás kihívásatól. A pécsi fődíj: egy 2012-es belgiumi utazás Namur és Pécs városainak jóvoltából.

Információ és jelentkezés az Alliance Française-ben: 06-72/22 44 44, pecs@af.org.hu

Ingyenes program

[Irodalom]

François Brunhes – Irodalmi délután

március 19., hétfő, 17.00

Leőwey Klára Gimnázium, Szent István tér 8-10.

A kétgyermekes, jelenleg Budapesten dolgozó francia üzletember mindig szakít időt magának az írásra. Les contemplations du pauvre címmel 2009-ben jelent meg verseskötete az Editions Amalthée de Nantes kiadásában. « Ezek a szövegek a belső, személyes útkeresésemről tanúskodnak. Az írás iránti vonzalom már nagyon korán jelentkezett nálam, ám egy 2008-as tragikus eseménynek köszönhetően újra elkezdtem a költészettel foglalkozni. Szeretnék munkaként tekinteni az írásra, célom, hogy közvetíteni tudjak vele valamit . » -vallja magáról François Brunhes, aki kötetét a hontalanoknak, az üldözötteknek, az elhagyottaknak ajánlja, mindazoknak, akiknek lelkük sose talál menedéket a Földön.

Ingyenes program

[Verseny]

Civilizációs verseny – kisiskolások részére

március 20., kedd, 14.00

Köztársaság Téri Általános Iskola, Köztársaság tér 1.

Az általános iskolákban franciául tanuló gyerekeknek ajánljuk ezt a programunkat, ami nem más, mint egy műveltségi verseny a frankofón kultúráról. Külön korcsoportban mérhetik össze tudásukat a kisebbek és a nagyobbacskák egyaránt. 4 fős csapatok jelentkezését várjuk.

Információ és jelentkezés az Alliance Française-ben: 06-72/22 44 44, pecs@af.org.hu

Ingyenes program

[Filmek]

Francia filméjszaka

március 20., kedd, 20.00

Apolló Mozi, Perczel Mór u. 22.

Ezzel a nagy hagyományokra visszatekintő programunkkal a frankofil mozirajongókak szeretnénk kedvezni. A rendhagyó, éjszakai vetítésekkel igyekszünk minél szélesebb körben kielégíteni a pécsi közönség igényeit. Azoknak érdemes eljönni, akik azért szeretik a francia filmeket, mert jó hallani. Azoknak még inkább, akik értik is. Azokat is várjuk, akik nem hétköznapi módon szeretne filmet nézni, mert nem tud aludni vagy épp valami különlegesre vágyik. Aki nem tud franciául, ne ijedjen meg, a filméjszaka egyes darabjait magyar felirattal nézhetik meg az érdeklődők.

Idén új helyszínen, az Apolló moziban várunk minden kedves érdeklődőt.

A filmek közt kávéval, teával és croissant-nal várjuk a kitartó filmbarátokat.

Program megtekintése

1 | 2 | 3
ELŐZŐ OLDAL
KÖVETKEZŐ OLDAL


Kapcsolat          Archivum          Partnerek

Kérjük, lépjenek kapcsolatba az Alliance francaise-ekkel, ha további információkra lenne szükségük a vidéki programokat illetően.
Les programmes de province sont présentés à titre indicatif et ont été sujets à modification. Pour précision ou confirmation, merci de contacter les Alliances françaises. AF Debrecen: e-mail; AF Miskolc: e-mail; AF Pécs: e-mail; AF Szeged: e-mail; AF Györ: e-mail