FR | HU
A FRANKOFONIA FESZTIVAL

PROGRAMJA

[Koncert]

Crossroads#3: Jaune Toujours, Magashegyi Underground

március 20., kedd, 20.00

E78, Zsolnay Negyed (Major u. 21.)

 • Jaune Toujours :

  A kultikus zenekarként számon tartott Jaune Toujours a kultúrák, a nyelvek, a ritmusok és a zenei stílusok kirobbanó városi mixével magas színvonalú márkanévvé vált, mind a nemzetközi sajtó, mind pedig a nemzetközi közönség elismeri őket. Adjunk hozzá ehhez egy csipetnyi, a belgákra jellemző öniróniát és a saját teljesítményükkel szemben inkább lekicsinylő megnyilvánulást, ami egy olyan gitárok nélküli rockbandát eredményez, akik zenéjében keveredik némi jazz a világzenék iránti nyitottsággal és egy utcai zenekar lelkesedésével.
 • www.myspace.com/jaunetoujours

 • Magashegyi Underground :


  A 2007 májusában alakult Magashegyi Underground valójában pop zenekarként definiálja önmagát, sok elemet az alternatív zenei formákból építenek magunkba, folyamatosan keresik az új utakat. Az így kapott esszencia jellemzi a zenekar sokszínűségét, nyitottságát, felszabadultságát.
  A kísérletező kedvű zenekar több gerillaakcióval is meglepte a gyanútlan embereket irodákban, kávézókban, aluljárókban, fogaskerekűn. 2011-ben szimfonikus nagyzenekarral és kórussal fogalmazták meg az újra indulás 1000 napját a Művészetek Palotájában, aminek zenei anyagát a nagy sikerre való tekintettel 2012 tavaszán lemez formájában haza is vihetjük. Tavaszi koncertjeiken felcsendülnek új, friss dalok is a kihagyhatatlan régebbi zenék mellett.
 • http://magashegyi.hu/

  Szervező: Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft.

  Támogatja az Alliance Française de Pécs

  Jegyár: Elővételben: 1000 Ft; helyszínen:1500 Ft, jegyvásárlás: a Negyedben található helyszínen, infopontokban, illetve a város több pontján is fellelhető infopontokban.

  [Kiállítás]

  Aix-en-Provence-tól Camargue-ig

  március 21-29-ig, hétköznapokon, 10.00-18.00

  Művészetek Háza, Széchenyi tér 7-8., Martyn Ferenc galéria

  Megnyitó: március 21., szerda, 17.00

  A francia Fontaine Obscure Alapítvány fotográfusainak köszönhetően barangolhatunk a címben szereplő varázslatosan szép vidéken. A világszerte ismert régióból többek közt Camargue híres lovait, Aix-en-Provence óvárosi hangulatait, a kék színben játszó köveket, az ottani franciák mindennapjait láthatjuk Nathalie Bagarry, Etienne Pierart, Alain Espinosa, Claude Durand et Michaël Serfaty tolmácsolásában.

  A kiállítás Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata, Aix-en-Provence Városának Önkormányzata, a Vasarely Alapítvány és a Fontaine Obscure Alapítvány együttműködésének köszönhetően jött létre.

  A belépés díjtalan

  [Gasztronómia]

  Gasztrobisztró est Serge Peuzin francia vendégséffel

  március 21., szerda 19.00-tól

  Pezsgőház Étterem, Szent István tér 12.

  Először az előétel, aztán a főétel, majd mindennek a megkoronázásaképp: a desszert. Erre mindenki vitathatatlanul emlékszik, aki valaha is evett már Franciaországban. Ezúttal a dél-franciaországi Aix-en-Provence városában működő étterem, a Restaurant Côté Méditerranée séfje, Serge Peuzin segítségével ízlelhetjük meg a provence-i konyhaművészet remekeit. Hála a friss alapanyagoknak és a gondos odafigyelésnek, a minőség és a hangulat garantált. Ne hagyja ki ezt az exkluzív alkalmat, jöjjön el, hogy egy remek gasztronómiai kaland részese lehessen!

  FIZETŐS Asztalfoglalás: 72/ 522-598

  [Koncert]

  Follia!

  március 21., szerda 21.30

  Trafik, Perczel M. u. 22

  Eredeti zene a világ négy tájáról, ami aztán Belgiumban lelt hazára. A Follia! egyedülálló zenéje nem sorolható be egyetlen kategóriába se. Itt szinte minden stílus keveredik egymással: a rock, a népzene, a jazz és a pop, a ska, a reggae és a rap, keleti dallamok európai felütéssel, mindez hegedűszóval kísérve. A határok elmosódnak, a műfajok eggyé olvadnak…

  Videó

  A belépés díjtalan

  [Színház]

  Francia Nyelvű Középiskolás Diákszínjátszó Fesztivál

  március 22-24. | megnyitó: március 22., csütörtök 14.00

  Zion, Zsolnay Vilmos út 109; Leőwey Klára Gimnázium, Szent István tér 8-10.

  A középiskolások színpadi produkcióit felvonultató fesztivál az idei esztendőben is szorosan illeszkedik a Frankofón Hét programjába. A Francia Nyelvű Diákszínjátszásért Alapítvány (Leőwey Klára Gimnázium) kitartó munkájának köszönhetően immár 23. alkalommal jött létre. A nemzetközi rangú programon az előadásokat francia nyelven mutatják be a magyar és a külföldi résztvevők.

  További információ: Vatai Éva, vataienator@gmail.com

  [Koncert]

  Rameau-tól Gainsbourg-ig « étlapon a francia zene »

  március 22, csütörtök 18.00

  Művészetek Háza, Széchenyi tér 7-8., Fülep Lajos terem

  Az Aix-en-Provence –i Vauvenargues Gimnázium zenetagozatos diákjainak zenés estje

  A dél-franciaországi diákok zenei tudása meglehetősen vegyes képet mutat. Ezen a koncerten egyaránt hallhatunk konzervatóriumi képzésben is részt vevőt játszani, valamint kevésbé profit, aki egyszerűen csak a zenei tagozat diákja. Az évente más-más témát feldolgozó közös projektmunkájuk végeredményeként a diákok egy színházi és zenei elemeket ötvöző produkciót hoznak létre Aix-en-Provence egyik színházában. Pécsi fellépésükre francia klasszikusok verseivel és országuk legismertebb dalaival készültek. Olyan lesz, mint egy éttermi étlap : minden szerepel rajta.

  Az Aix-en-Provence –i Vauvenargues Gimnázium zenetagozatos diákjainak zenés estje

  A belépés díjtalan

  1 | 2 | 3
  ELŐZŐ OLDAL
  KÖVETKEZŐ OLDAL


  Kapcsolat          Archivum          Partnerek

  Kérjük, lépjenek kapcsolatba az Alliance francaise-ekkel, ha további információkra lenne szükségük a vidéki programokat illetően.
  Les programmes de province sont présentés à titre indicatif et ont été sujets à modification. Pour précision ou confirmation, merci de contacter les Alliances françaises. AF Debrecen: e-mail; AF Miskolc: e-mail; AF Pécs: e-mail; AF Szeged: e-mail; AF Györ: e-mail