FR | HU
A FRANKOFONIA FESZTIVAL

PROGRAMJA

[Koncert]

Micheller Myrtill – SWINGUISTIQUE műsora

március 22., csütörtök 20.00

Trafik, Perczel Mór u. 22.

Micheller Myrtill neve több mint egy évtizede ismerős a hazai zenei életben. Myrtill és zenekarának vadonatúj műsora, amely a múltszázad Franciaországát idézi fel, francia és angol nyelvű dalokkal, vidám gipsy swing stílusban. Myrtillt a műsorban két gitár, nagybőgő, dob felállású zenekar kíséri.

A repertoárból természetesen most sem hiányoznak a jól ismert örökzöldek a teljesség igényét kielégítő, ám a jókedvet sem nélkülöző hangszerelésekben.

Videó

Ingyenes program

[Előadás]

Marie-France Ionesco előadása Ionescoról

március 23., péntek, 15.00

PTE-BTK, Ifjúság útja 6/a., Francia Tanszék Kari könyvtár

Az abszurd atyjaként ismert Eugène Ionesco Franciaországban született egyetlen gyermeke, Marie-France mesél édesapjáról, annak világáról, a hozzá fűződő viszonyáról. Szoros viszonyukon egész gyermekkorát, sőt talán az egész életét meghatározta. Az apa emlékének adózó leszármazott elmesélésének köszönhetően hiteles képet kaphatunk Ionesco életművéről.

Ingyenes program

[Frankofónia]

Játékos, francia nyelvű gyermekfoglalkozás

március 23., péntek, 16.00

Alliance Française, Jókai Mór u. 11.

Havonta egy alkalommal igyekszünk a legkisebbeket is megmozgatni, a nagycsoportosoktól az alsós korosztályokig. Ezekhez a foglalkozásainkhoz nem feltétlenül szükséges előzetes francia nyelvtudás a gyerekek részéről. Játékos formában, hasznos tevékenységekkel szeretnénk kedvet csinálni a francia nyelv tanulásához. Ezen a napon azokkal az országokkal foglalkozunk, ahol francia nyelven beszélnek: megkeressük őket a térképen, elkészítjük a zászlajukat, megtanuljuk a színeket franciául és legfőképpen játszunk.

Információ és jelentkezés az Alliance Française-ben: 06-72/22 44 44. pecs@af.org.hu.

Inscriptions jusqu’au 17 mars,16h

Ingyenes program

[Színház]

Les Chaises - előadás francia nyelven az Alternative Culture (B) előadásában

vendredi 23 mars, 20h30

Maison des Arts et de la Littérature, Széchenyi tér 7-8., salle Lajos Fülep

Eugène Ionesco egyfelvonásosában egy tenger övezte kis sziget tornyában él egy nagyon öreg házaspár. A férfi az élete végső igazságát szeretné a világgal közölni, azt a nagy felfedezést, amelynek birtokában, úgy véli, az emberiség megválthatná önmagát. A házaspár hívására a jelentős emberek a világ minden tájáról eljönnek a szigetre. Az érkező vendégek azonban maguk láthatatlanok, csak a színpad telik meg székekkel, amelyeket az öregek hoznak be, hogy leültessék a meghívottakat.

Ingyenes program

[Sport]

Pétanque verseny Frankofón kupa

március 25., vasárnap 10.00

Tettye

A könnyen elsajátítható dél-francia golyójáték egyre nagyobb népszerűségnek örvend kicsiny hazánkban, hiszen remek alkalmat kínál a társasági vagy családi összejöveteleknek. Az eddigi évek hagyományait követve az idén is a Magyarszéki Önkormányzati Sportegyesület (MÖSE) szervezésének köszönhetjük ezt a nagyszerű szombati programot. 2, ill. 3 fős csapatok előzetes jelentkezését várjuk.

Nevezni a Barna Novák e-mail címen vagy a 0630 405 45 11 telefonszámon lehet.

Előzetes nevezés: 2012. március 24. 16 óráig, de a helyszínen is lehet még nevezni 9.30-ig!

Nevezési díj: 200 Ft/fő

1 | 2 | 3
ELŐZŐ OLDAL
KÖVETKEZŐ OLDAL


Kapcsolat          Archivum          Partnerek

Kérjük, lépjenek kapcsolatba az Alliance francaise-ekkel, ha további információkra lenne szükségük a vidéki programokat illetően.
Les programmes de province sont présentés à titre indicatif et ont été sujets à modification. Pour précision ou confirmation, merci de contacter les Alliances françaises. AF Debrecen: e-mail; AF Miskolc: e-mail; AF Pécs: e-mail; AF Szeged: e-mail; AF Györ: e-mail