FR | HU
A FRANKOFON FILMNAPOK PROGRAMJA

[Illegális]

Március 9 péntek 18 óra

Cinéma Tisza - 5000 Szolnok, Templom utca 4, „B” terem

R.: Olivier Masset-Depasse, belga filmdráma, 95 p., 2010

Sz. : Anne Coesens és Esse Lawson

Tania és a kisfia orosz bevándorlók, nyolc éve élnek titokban Belgiumban. Az asszony retteg a rendőröktől és állandóan résen van, de egy rutinellenőrzés során letartóztatják. Középpontban anya és fia kálváriája a hatóságok és a maffia markában. Hiperrealista, felkavaróan aktuális, 21. századi történet illegális bevándorlókról, Kelet és Nyugat között.

2010-ben a Rendezők Kéthetének SACD-díjas filmje

Francia és orosz nyelven, magyar felirattal

[Bordélyház]

Március 9 péntek 20 és 22 órakor

Cinéma Tisza - 5000 Szolnok, Templom utca 4, „ A” terem

R.: Bertrand Bonello, francia filmdráma, 122 p., 2011

Sz.: Hafsia Herzi, Céline Sallette és Jasmine Trinca

12 éven aluliak számára nem ajánlott.

Bódító illatok, hervadó virágok, a romlás esztétikája. Bordély Párizsban, a XX. század hajnalán. Egy prostituált, akinek arcát szörnyű sebhely torzítja tragikus mosolyba. A nevető nő körül kibontakozik a többi lány története is, melyet könyörtelen rivalizálás, titkos félelmek, tűnékeny örömök és mély fájdalom tarkítanak. A film zsongító képei elvezetnek bennünket a szomorú, feslett szépségek és az illékony gyönyörök hermetikusan zárt világába.

A2011-es Cannes-i Fesztivál versenyfilmje
Premier előtti vetítés

Francia nyelven, magyar felirattal

[Kapás van!]

Március 10 szombat 18 óra

Cinéma Tisza - 5000 Szolnok, Templom utca 4, „B” terem

R.: Pascal Rabaté, francia vígjáték, 94 p., 2010

Sz.: Daniel Prévost és Philippe Nahon

Az özvegy Emile a kisnyugdíjasok békés életét éli. Csak semmi kapkodás, az élet nyugodtan folyik, akár a Loire, ahová hősünk rendszeresen lejár horgászni egy másik nyugdíjas, Edmond társaságában. Ám egy nap Edmond elkottyantja, hogy ő nem elégszik meg a pecázás ártatlan örömeivel és felfedi titkos szerelmi kalandjait. Azonban váratlan halála után a magára maradt Emile elhatározza, hogy újra beleveti magát az élet sűrűjébe… Szex, drog és rock n’roll – 70 felett !

Francia nyelven, magyar felirattal

[Polisse]

Március 10 szombat 20 óra

Cinéma Tisza - 5000 Szolnok, Templom utca 4, „ A” terem

R.: Maïwenn, francia filmdráma, 124 p., 2011

Szereplők: Karin Viard, Joey Starr és Marina Foïs

Sodró, egyszerre szívfacsaró és féktelen nevetésbe torkolló életképek a párizsi Nyolckerből. A film egy kiskorúakra specializálódott igazságosztó alakulat mindennapjaiba kalauzolja a nézőt: pedofilok láncon, erőszakos szülők őrizetben, lendületes csapatmunka bántalmazott gyerekek védelmében. A bevetéseken és kihallgatásokon kegyelmet nem ismerő szakemberek kőkemény profizmusát kedélyes ebédszünetek és fergeteges bulik oldják. Dinamikus meseszövés, éles helyzetek humorral párnázva.

A 2011-es Cannes-i Filmfesztivál Zsűri díja
Premier előtti vetítés

Francia nyelven, magyar felirattal

[A legszebb dolog]

március 11 vasárnap 16 és 18 óra

Cinéma Tisza - 5000 Szolnok, Templom utca 4, „ A” terem

R. : Rémi Bezançon, francia vígjáték-dráma, 110 p., 2011

Sz. : Louise Bourgoin és Pio Marmai

Egy kisbaba születése a legszebb dolog a világon, de úgy tűnik, hogy Barbarának erről elfelejtettek szólni. A felkészületlen szerelmesek idilli kapcsolatába nehézbombázóként érkezik a gyermekáldás. A romantikus randik, a felhőtlen boldogság, a közös nyaralás mámorát azonban beárnyékolja a reggeli rosszullétek sora és a szülés véres valósága. A hormonok viharától tépázott párkapcsolat lassanként a biztos széthulláshoz vezet. Vágatlan történet az anyaságról – miután a rózsaszín köd szertefoszlott.

Premier előtti vetítés

Francia nyelven, magyar felirattal

1 | 2 |
ELŐZŐ OLDAL
KÖVETKEZŐ OLDAL


Kapcsolat          Archivum          Partnerek

Kérjük, lépjenek kapcsolatba az Alliance francaise-ekkel, ha további információkra lenne szükségük a vidéki programokat illetően.
Les programmes de province sont présentés à titre indicatif et ont été sujets à modification. Pour précision ou confirmation, merci de contacter les Alliances françaises. AF Debrecen: e-mail; AF Miskolc: e-mail; AF Pécs: e-mail; AF Szeged: e-mail; AF Györ: e-mail