FR | HU
A FRANKOFON FILMNAPOK PROGRAMJA

[És most merre ?]

Március 11 vasárnap 20 óra

Cinéma Tisza - 5000 Szolnok, Templom utca 4, „B” terem

R.: Nadine Labaki, libanoni vígjáték-dráma, 110 p., 2011

Sz.: Nadine Labaki és Claude Msawbaa

A háború tépte országban van egy elszigetelt, poros falucska, ahol a vallási megosztottság ellenére béke honol. De a viszály nem várat magára. A tévén keresztül ide is eljutnak a külvilág konfliktusai. A « nagyok » ellenségeskedése megmérgezi a mindennapokat. Két vallás, egy szétzilált közösség és egy maroknyi nő, akik eltökélték, hogy bármi áron, de gátat szabnak a fortyogó indulatoknak és megvédik a családjukat és az otthonukat az esztelen gyűlölködéstől. Keresztény és muzulmán anyák, feleségek együttes erővel, barátsággal, összefogással és hallatlanul ötletes találékonysággal igyekeznek elterelni férjeik és fiaik figyelmét az erőszakról és a hiábavaló mészárlásról. Halál, hit és humor, lebilincselő történet az arab tavasz margójára.

Arab nyelven, francia és magyar felirattal

[Meglepetés film!!!]

Március 12 hétfő 18 óra

Cinéma Tisza - 5000 Szolnok, Templom utca 4, „ A” terem

2010, 115 p.

Beülne egy olyan filmre, amelynek még a címét sem árultuk el? Bízik bennünk annyira, hogy minden előzetes információ nélkül jegyet váltson a filmre? Vagy azt gondolja, hogy még a szervezők számára is meglepetésről van szó?
Kapaszkodódak a Le Monde kritikáját osztjuk meg Önökkel: „Egy pulzáló igazgyöngyszem gourmand-oknak.”

Francia nyelven, magyar felirattal

[A tündér]

Március 12 hétfő 20 óra

Cinéma Tisza - 5000 Szolnok, Templom utca 4, „B” terem

R.: Dominique Abel és Fiona Gordon, belga vígjáték, 93 p., 2011

Sz.: Dominique Abel és Fiona Gordon

Dom éjszakás egy le havre-i hotelben. Egy este beállít egy fura hölgy bőrönd nélkül, mezítláb. Fionának hívják és tündér. Dom három kívánságából kettőt teljesít is, utána eltűnik. Dom viszont reménytelenül beleszeret, meg akarja találi őt. A tavalyi Frankofón Filmnapok keretében nagy sikerrel bemutatott Iceberg (2005) és Rumba (2007) c. filmek után, a belga páros újabb őrült bohózatot mutat be Magyarországon.

A 2011-es Cannes-i Fesztivál Rendezők Két Hetének nyitófilmje.

A film forgalmazója, a Film Europe regionális kábeles és műholdas TV-csatorna szolgáltató, amely Európa-szerte minden műfajban sugároz filmeket a fiatal rendezőktől a legnagyobb legendákig.

Francia nyelven, angol felirattal, magyar hangalámondással.

1 | 2 |
ELŐZŐ OLDAL
KÖVETKEZŐ OLDAL


Kapcsolat          Archivum          Partnerek

Kérjük, lépjenek kapcsolatba az Alliance francaise-ekkel, ha további információkra lenne szükségük a vidéki programokat illetően.
Les programmes de province sont présentés à titre indicatif et ont été sujets à modification. Pour précision ou confirmation, merci de contacter les Alliances françaises. AF Debrecen: e-mail; AF Miskolc: e-mail; AF Pécs: e-mail; AF Szeged: e-mail; AF Györ: e-mail